Organisaties

Hier proberen we om meer duidelijkheid te verschaffen in de structuur van Boerboelorganisaties. Er zijn namelijk nog altijd behoorlijk wat mensen die met vragen rondlopen over de diverse organisaties of het bestaan ervan niet kennen. Met andere woorden: “Wie is wie en Wie doet wat?” . Het komt vaker voor dat mensen lidgeld aan organisaties betalen, waarvan later blijkt dat het niet de aanvankelijk bedoelde organisatie is geweest. 

STAMBOEKEN
Voor een pup geboren uit geregistreerde ouders zal een fokker een geboorte-registratie aanvragen die na een aantal weken/maanden bij u terecht moet komen. Controleer dit bij de aankoop!

Hiermee is je boerboel nog niet geregistreerd maar kun je dit wel laten doen vanaf 12 maanden op een keuringsdag.

Om dit te laten doen hoef je geen lid te zijn van de stamboekvereniging waar je je boerboel wilt laten aankeuren, dit is alleen verplicht als je gaat fokken. Het mag natuurlijk wel.

BOERBOELCLUB
De BoerboelClub heeft hiermee niets van doen.
De Boerboelclub is een onafhankelijke vereniging van boerboeleigenaren en -liefhebbers in BelgiŽ en Nederland, welke officieel erkend is door de Zuid-Afrikaanse stamboekverenigingen. De Boerboelclub stelt zich tot doel, zonder commerciële belangen, het ras te vertegenwoordigen. Naast het organiseren, van wandelingen, voordrachten, spelletjes, barbecues, keuringen en tal van andere recreatieve activiteiten, geven we ook een Nieuwsbrief uit en onderhouden we goede contacten met andere organisaties binnen de wereld van de Boerboel. Wij richten ons met name tot de Boerboeleigenaar en de aspirant-eigenaar. Wij geven graag informatie en advies over aanschaf, opvoeding, training, voeding, medische zorg en alle andere zaken die te maken hebben met de Boerboel.

Neem gerust kontakt met ons op wanneer het niet duidelijk is.

 


Boerboel Stamboek verenigingen
SABBS  
Boerboel International